Στο ιατρείο διενεργείται πλήρης καρδιολογικός έλεγχος  παιδιών κι ενηλίκων

heart-care-1040229_1920-2

Υπερηχογραφικός έλεγχος καρδιάς κι αορτής (Τriplex)

American Heroes II

Πρόκειται για μια ανώδυνη υπερηχογραφική εξέταση της καρδιάς και των μεγάλων αγγείων διαρκείας περίπου 15 λεπτών.

Έχουμε τη δυνατότητα να διαγνώσουμε συγγενείς παθήσεις της καρδιάς (από τη γέννηση) αλλά κι επίκτητες δομικές καρδιοπάθειες.

Χρησιμοποιείται τόσο για διάγνωση όσο και για παρακολούθηση των συχνότερων καρδιοπαθειών, πχ της υπέρτασης, των βαλβιδοπαθειών, της ισχαιμικής καρδιοπάθειας κ.α.

Τεστ κοπώσεως

mortara

Πρόκειται για μια εξέταση που διενεργείται συνήθως σε κυλιόμενο τάπητα με τον ασθενή συνδεδεμένο με ηλεκτρόδια σε ένα μόνιτορ όπου παρακολουθείται το καρδιογράφημά του.

Έχει ρόλο σε ασθενείς που παραπονούνται για κάποιο ενόχλημα στο στήθος, συνήθως πόνο ή δυσφορία, και στους οποίους υπάρχει η πιθανότητα να έχουν κάποια κλειστή αρτηρία (στεφανιαία νόσο).

Χρησιμοποιείται επίσης για την διαχρονική παρακολούθηση αυτών που ξέρουμε ότι πάσχουν από στεφανιαία νόσο προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε τη θεραπευτική τους αγωγή και να προλάβουμε καινούργια επεισόδια.

Άλλες εφαρμογές του είναι η διάγνωση και η παρακολούθηση αρρυθμιών, η παρακολούθηση ορισμένων βαλβιδοπαθειών κ.α.

Έχει διάρκεια περίπου 30 λεπτά από τα οποία η φάση της κόπωσης είναι περίπου 10 λεπτά.

Holter ρυθμού

1439387030

Είναι μια εξέταση κατά την οποία ο ασθενής φορά μια συσκευή η οποία καταγράφει συνεχώς καρδιογράφημα.

 

Έχει σκοπό να διαγνώσει πιθανές αρρυθμίες, αλλά και να κατευθύνει την παρακολούθηση της θεραπείας σε ασθενείς που έχουν γνωστή αρρυθμία.

 

Οι σύγχρονες συσκευές μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμη και μια εβδομάδα ένα ασθενή, αλλά και να συλλέξουν κι άλλα δεδομένα για εξειδικευμένους λόγους.

Η συσκευή είναι μικρή, ελαφριά και ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητές του ενόσω τη φοράει.

Ηolter Πίεσης

image description

Μοιάζει με ένα ηλεκτρονικό πιεσόμετρο.

 

Ο ασθενής το φοράει στο βραχίονα για 24 ώρες κι αυτό καταγράφει πιέσεις ανα 15 με 20 λεπτά τόσο κατά τη διάρκεια του ύπνου, όσο και κατα την εγρήγορση.

 

Βοηθά στην αποκάλυψη της αρτηριακής υπέρτασης ιδιαίτερα σε περιπτώσεις συγκαλυμμένης υπέρτασης, ή υπέρτασης λευκής μπλούζας, ενώ έχει ρόλο και στην παρακολούθηση της θεραπείας.